Celkem 29 prací přihlásily, na základě výzvy Střediska sociálních služeb, seniorky z Prahy 1 do 12. ročníku celostátní soutěže Šikovné ruce seniorů – pro radost a potěšení, kterou pořádá Centrum sociálních služeb Poděbrady.

Byly to povídky, básničky, fotografie, obrázky malované všemi možnými technikami (voskem, uhlem, pastelem, temperou), ale také podmalba na sklo, vyšívání, vyřezávaný papír, malovaný porcelán, sklo, tričko… a v neposlední řadě také sada panenek pro UNICEF.

Do soutěže bylo v letošním roce přihlášeno celkem 3900 prací od více než tisíce soutěžících, seniorů z celé ČR. O to větší je naše radost!

Dvě z našich seniorek, paní Vlasta Miničová a paní Jiřina Žipková , převzaly v pátek 17. 6. 2011 na výstavišti z rukou zástupců Středočeského kraje, Asociace poskytovatelů sociálních služeb a pořadatelů ocenění za svoje práce. Paní Miničová za svůj obrázek pastelem a paní Žipková za malované tričko.

Na předávání cen jsme se samozřejmě jeli podívat. Prohlédli jsme si krásnou výstavu všech přihlášených prací a zatleskali všem, kteří získali ocenění. Viděli jsme také krásnou výstavu růží a řadu dalších zajímavých expozic spojených s akcí.

Těšíme se na další ročník a věříme, že se zapojí i muži, kteří jistě také mají dostatek tvořivosti a nenechají se dámami zahanbit.