Ve středu 17. 8. 2011 vyrazili na výlet také zájemci z řad obyvatel našich Domů s pečovatelskou službou a návštěvníci našeho denního stacionáře.

Výlet to byl krásný a všem se nám moc líbil. Jeli jsme tzv. Ekoexpresem, tedy elektrickým vláčkem, na okružní jízdu po historickém centru Prahy. Cestou jsme všichni obdivovali co je kde nového a jak se nám známá místa zdají jiná, když jsme je dlouho neviděli.

Jeli jsme ze Staroměstského náměstí, kolem Španělské synagogy a sochy Franze Kafky, na Čechův most, a na Klárov, potom Valdštejnskou ulicí dojeli přes Valdštejnské náměstí na náměstí Malostranské a vzhůru Nerudovou ulicí a Úvozem až na Pohořelec. Tam se vláček stočil zase dolů a jeli jsme na Hradčanské náměstí a kolem uličky Nový svět vzhůru do Jelení ulice. Po Jelení jsme jeli až na Prašný most a dále po Mariánských hradbách dolů k Bílkově vile. Tam doprava na ulici Chotkovy sady a zpátky na Klárov. Na druhý břeh jsme tentokrát jeli po Mánesově mostě a za chvíli už jsme Pařížskou ulicí dojeli zpátky na Staroměstské náměstí.

Počasí nám přálo a tak se výlet opravdu vydařil.

Děkujeme provozovatelům Ekoexpresu za jeho bezplatné umožnění.