Již 4. ročník pétanque turnaje trojic O pohár starosty Prahy 1 proběhl v parku v Lannově ulici 20. září 2011.

Do soutěže se zapojilo celkem 10 týmů. V prvé řadě to byli naši hosté, reprezentanti Prahy 8 Ďáblic, kteří startovali pod názvy: Osmáci (Jarda, Petr, Eva), Ďáblové (Miloš, Ema, Iva) a Andělé z Ďáblic (Lenka, Iva, Leoš). Za Prahu 1 startovaly týmy Lvice (Vlasta Janatková, Jarka Hudečková, Marie Primusová), Optimisti (František Kobliha, Zdena Bernátová, Mirek Bernát), Sokol (Karel Srbecký, Květa Srbecká, pí. Staňková), Střely (Marie Kosová, Zdena Očenášková. Libuše Rybářová), Hvězdy (Jarka Hrabová, Radka Vinopalová, Hana Daňková) a Stars (Dana Hyklová, Alena Šípková, Tomáš Hucl). Desátý hrající tým si zvolil název Bidláci a byl složen ze zástupců MČ Praha 1 a TV Praha 1 (Martina, Petr, Tomáš a +1).

V průběhu celého dne nám přálo počasí, bylo sice zataženo, ale nepršelo, a ještě nám pro dobrou pohodu hrál František Nedvěd ml.

Po čtyřkolovém klání nakonec zvítězili Optimisti, na druhém místě Hvězdy a třetí pozici uhájily Lvice. Poháry, diplomy a dorty předali vítězům, starosta MČ Praha 1, Ing. Oldřich Lomecký a radní pro kulturu, sport a mezinárodní vztahy, Ing. Pavol Škrak.

Děkujeme hlavně báječným rozhodčím, pánům Karlovi Dohnalovi a Petrovi Fuksovi, ze sdružení Pétanque pro vás (www.petanque-pro-vas.com).

Na závěr celého předávání cen pogratulovali pan starosta a pan radní také paní Houštecké, která v předchozím týdnu obsadila krásné druhé místo v běžeckém závodě Seniorská míle.

Věříme, že turnaj se všem účastníkům líbil, a že příští rok přijdou zase soutěžit.