Ve dnech 21.–23. září 2011 nás přijeli navštívit senioři z Jesenicka, pod vedením paní Drahomíry Dostové z Mikulovic. Návštěva to byla sice krátká, ale věříme, že program, který pro ně MČ Praha 1 připravila, se jim líbil.

Hned po příjezdu se hosté ubytovali na Botelu Albatros a dali si oběd. Potom následoval poměrně rychlý přesun do Jazz klubu Reduta na Národní třídě, kde na je čekal program nazvaný „Setkání s osobností“, tentokrát s farářem Zbigniewem Czendlikem, hercem Jiřím Krampolem, radní MČ Praha 1 Karolinou Polverini a zástupcem starosty MČ Praha 1 Janem Krejčím. Celý den potom zakončili slavnostní večeří na Botelu Albatros s panem starostou, radními a zastupiteli MČ Praha 1.

Druhý den, hned po snídani, na ně čekal hrad Karlštejn a potom oběd v našem novém BDPS Benediktská 13. Prohlédli si také jeho střešní terasu a krásný výhled, který se tu nabízí. Odpoledne byl v plánu výlet Ekovláčkem, ale dopravní zácpa trochu nabourala plánovaný harmonogram a tak byl výlet přesunut na další den. Po večeři v klubu Havelák zamířila část hostů do divadla Broadway, kde zhlédla muzikál Kat Mydlář a měla možnost se setkat se slavným scénáristou a textařem, panem Petrem Markovem (http://www.petrmarkov.cz/).

Také poslední den byl programem nabitý. Hned ráno návštěva a prohlídka paláce Žofín v doprovodu provozního ředitele Jana Hrubého. Palác se velmi líbil. Všichni naši hosté zažili velké povodně na Jesenicku v roce 1997, a tak byli plni pochopení a účasti, když se mezi jiným dozvídali, jak byl Žofín zaplaven při povodních Prahy v roce 2002, a co vše bylo nutno vybudovat, aby se podobná katastrofa již nemohla opakovat. Po prohlídce odvezl hosty autobus malou okružní cestou do přístaviště lodí Na Františku a čekala na ně hodinová plavba s kávou, tzv „Coffee Break on the River“. Po krátké procházce přes Staré Město následoval oběd v restauraci U dvou Slováků v Týnské ulici a potom již slíbený výlet Ekovláčkem ze Staroměstského nám. přes Staré Město, Klárov, Valdštejnskou ulicí, Nerudovou ulicí, kolem Lorety, na Hradčanské nám., a dále kolem Nového světa, Jelení ulicí, kolem Belvederu, Rudolfina a Židovské synagogy, Pařížskou ulicí zpět na Staroměstské náměstí. Zde plánovaný program skončil, hosté měli ještě trochu času na individuální program a potom na ně již čekala dlouhá cesta domů.

Počasí bylo celé 3 dny krásné a tak věříme, že se hostům v Praze líbilo a odvezli si spoustu příjemných dojmů a zážitků.