Medové povídání, mlsání a promítání připravil na odpoledne 9. 11. pro seniory pan doktor Robert Šmied, z Českého svazu včelařů.

Nejprve jsme ve filmu mohli alespoň trochu nahlédnout do systematické, a ani v zimě neustávající, práce včelařů. Obdivovali jsme nejen jejich trpělivost, ale také jak rozsáhlé znalosti musí včelař mít, aby jeho včelstva prosperovala a med měl potřebnou kvalitu. Na projekci navazovala vlastní přednášková část, ve které jsme se dozvěděli mnoho zajímavého nejen o chovu včel, ale hlavně o vlastnostech, druzích, složení, získávání, skladování, barvách, ale i následném zpracování medu a dalších včelích produktů. Ani naše mnohdy velmi zajímavé otázky přednášejícího nezaskočily a dostalo se nám vyčerpávajících odpovědí.

Celou akci ještě oživily „včelky“ v podobě sympatických dívek, které nám přinesly informační materiály, nabídly medové mlsání a pověděly nám k němu potřebné informace.

Na závěr jsme si ještě „zasoutěžili“ o krásné nástěnné kalendáře, plné báječných včel na dětských obrázcích, a pro vnoučata jsme si odnesli „medové“ pexeso.

Původně plánovaná „pouhá přednáška“ se tak stala velmi příjemným odpoledním posezením. Všem se akce líbila a ještě na odchodu, mezi dveřmi přednášejícímu děkovali.