Těsně před koncem roku, v pátek 30. prosince 2011, jsme měli jako Senior tým Praha 1 možnost celodenního soustředění v první kryté hale pro Petanque v Úněticích.

Úvodem je třeba říci, že ke spokojenosti hráčů a snad i našeho trenéra Petra Fuksy, který se o nás celý den staral. Měl pro nás perfektně připravený celodenní program a všechno sportovní nářadí. Ráno nás čekal již u autobusu a po příchodu do haly připravil pro zahřátí horký čaj. Dopoledne jsme nacvičovali potřebné hrací dovednosti za pomoci různých pomůcek. Dnes již víme, že takto získané zkušenosti se potom projeví při důležitých utkáních. V poledne jsme šli společně na oběd a po obědě nám trenér pustil filmový dokument-finále Mistrovství světa v pétanque Francie vers. Madagaskar 13:12., byl to nádherný vyrovnaný zápas do posledního hodu. Tady jsme si mohli ověřit správné chování hráčů během hry a pod vedením Petra jsme se odpoledne pokusili v několika, také dramatických zápasech, se těmto návykům a dovednostem přiblížit. Při hře čas rychle utíká a tak po šestnácté hodině jsme zase my utíkali na autobus.

Takto pojaté soustředění určitě nemá chybu a městská část Praha 1, i náš trenér Petr Fuksa, zasluhují uznání. Pokud to bude možné, budeme se těšit na další soustředění.

Za Senior tým Praha 1, Mirek a Zdena