23. února jsme se vypravili na další z výletů, tentokrát byly naším cílem dvě města – Spálené Poříčí a Starý Plzenec.

Ve Spáleném Poříčí se nám věnovala paní Mgr. Ivana Paseková, kulturní pracovnice Informačního centra. Seznámila nás s historií města a pod jejím vedením jsme si prohlédli muzeum a Špejchar. Zde jsme si zavzpomínali, jak žili naši předci, jak bydleli, jak pracovali a že jejich život nebyl vůbec jednoduchý. V nejvyšším patře byla krásná stálá výstava autorské dvojice Winter a Neprakta, na jejíž realizaci má velkou zásluhu přímo pan starosta města Spálené Poříčí. Samotné Informační centrum je také velmi zajímavým domem, který má černou kuchyni, kachlová kamna a řadu dalších historických zajímavostí. Návštěva města se nám velmi líbila a děkujeme za krásné přijetí.

Další naše cesta vedla do báječné Staroplzenecké restaurace, kde na nás čekal výtečný oběd a vzorná obsluha.

No a potom už byla na řadě prohlídka expozic, výroby a hlavně ochutnávka Bohemia Sektu. Prohlídka byla báječná, dozvěděli jsme se řadu zajímavých informací a pochopili jsme, jak se vlastně bublinky do sektu dostanou. Dozvěděli jsme se, odkud pocházejí vína na bublinky, a zhlédli jsme zajímavý film. Samotná ochutnávka potom zahrnovala návod na otevírání, skladování, výběr kvality a jak ochutnávat. Ochutnali jsme 3 druhy Sektu a z prohlídky jsme tak odcházeli ve výborné náladě.

Zájemci si ještě na závěr mohli zakoupit v podnikové prodejně víno i sekt a tak jsme se domů vraceli s cinkajícím autobusem.

Výlet se nám vydařil a těšíme se na další.