Krásné počasí podpořilo skvěle zorganizovaný a napínavý turnaj seniorů v pétanque, který se uskutečnil v pondělí 24. září v parku Lannova. Už popáté ho uspořádalo Středisko sociálních služeb Praha 1. „Pétanque – to už je poměrně dlouhá a úspěšná tradice v podání našich seniorů, kteří této krásné hře holdují a dosahují velmi dobrých výsledků,“ řekl starosta Prahy 1 Oldřich Lomecký.

Mezi tradiční a obětavé organizátory patřil i Karel Dohnal, v pétanqueové komunitě Prahy 1 zvaný „Šárl“, jenž je trenérem a popularizátorem tohoto sportu u seniorů první městské části: „Ve Francii začínají hrát už děti, my startujeme až v pozdním věku, ale s o to větší chutí,“ prohlásil a prozradil, že odjíždí jako rozhodčí a technický ředitel na mistrovství světa v Marseille, kde je už na všechny čtyři dny, kdy se šampionát koná, beznadějně vyprodaná hala pro 7,5 tisíce diváků.

A jaké týmy se turnaje v parku Lannova zúčastnily? EMI, OPTIMISTI, LVICE, STŘELKYNĚ, KULOVÁ „8“, KELTOVÉ, RŮŽENKY, 2 „J“, ZLATÁ RUKA A BLANÍK. A kdo vyhrál? Jak jistě uznáte, v tomto případě to určitě není vůbec důležité. Vyhráli totiž všichni, protože do hry dali celá srdce, bojovali naplno, statečně a s chutí.

Vyhráli i pořadatelé, kteří připravili opravdu vynikající a přínosnou akci.

„Stejně jako v uplynulých letech i letos to byla skvělá zábava. A protože se pétanque – jak se říká – ujal, chceme sportování našich seniorů dát nový náboj, a tak plánujeme pořádání celopražské pétanqueové ligy, jež by se konala po celý rok,“ uzavřela ředitelka Střediska sociálních služeb Praha 1 Helena Čelišová.