Multifunkční klub seniorů Haštalka – tak se jmenuje nový nádherný prostor, který Městská část Praha 1 vytvořila v Haštalské 7 pro své starší občany. Slavnostní otevření má za sebou a teď už se těší na první akce a návštěvníky.

„Odmítáme být skanzenem. Odmítáme na takovýchto krásných místech budovat další směnárny a podobné podniky. Chceme, aby naše krásné centrum města žilo a aby sloužilo nám – svým obyvatelům, tedy i seniorům,“ řekl při slavnostním zahájení starosta Prahy 1 Oldřich Lomecký a dodal: „Snažíme se negativní dopady středu metropole na život lidí v maximální míře kompenzovat, i když samozřejmě vím, že by to chtělo ještě víc. O to raději jsem, že se nám podařilo dotáhnout do konce vznik Haštalky, a věřím, že se bude našim starším spoluobčanům líbit.

Otevření Haštalky se zúčastnil i herec, hudebník a moderátor Marek Eben, který se stal jejím čestným patronem. „Žádná z přítomných kamer nepatří některé z velkých televizí. Ani novináře z bulváru tady nevidím. Dnešní událost je totiž prostě pozitivní, a to česká média nezajímá,“ prohlásil kriticky Marek Eben a vyzdvihl vybavení interiéru Haštalky. „Je impozantní,“ řekl doslova a pokračoval: „Zaplaťpánbůh že taková zařízení vznikají. Přeji Haštalce, aby v ní panovala a vydržela pozitivní nálada.“

Haštalka vznikla v domě postaveném na přelomu 19. a 20. století. Je bezbariérová a nabízí kavárnu, sál, dílnu a potřebné zázemí.

Nyní v ní navíc můžete zhlédnout výstavu krásných fotografií Prahy a New Yorku od Petra Našice.