V nadílku vánočních hudebních dárků se změnily dva nedělní koncerty Orchestru Václava Hybše a jeho sólistů, které pro seniory Prahy 1 zorganizovaly radnice první městské části a její Středisko sociálních služeb.

A nadělovalo se od samotného začátku až do konce. A zatímco pod stromečkem někdy podléháme při rozbalování dárků únavě, v neděli něco takového nebylo možné: nálada byla po celý program perfektní a s každým dalším šlágrem gradovala.
Divadlo ABC se zkrátka bavilo.

„Jsem rád, že koncerty měly takový ohlas a že nás přítomné krásné hudební dárky náležitě svátečně naladily,“ řekl starosta Městské části Praha 1 Oldřich Lomecký, který si – stejně jako zbytek zaplněného hlediště – užíval výborné hudební a pěvecké výkony i vzpomínání na umělce, kteří už bohužel nejsou mezi námi, ale kteří nás naštěstí stále dokážou pobavit.

Jaroslav Ježek, Oldřich Nový nebo třeba Waldemar Matuška – ti všichni díky Orchestru Václava Hybše a jeho zpěvákům Lucii Zemanové, Tereze Nálevkové, Václavu Dufkovi a Štěpánu Růžičkovi zavítali v pěkném svátečním „balení“ na nedělní koncerty.

K vrcholům programu pak patřila vystoupení Pavlíny Filipovské a Karla Štědrého, kteří si pro diváky rovněž připravili pár hudebních vánočních dárků. Pozadu nezůstal ani samotný kapelník Václav Hybš, který si s Karlem Štědrým „vystřihl“ hit o jednom malém stanu a nohách tak dlouhých…

Hezké vánoční svátky!