Kdo má rád tanec, divadlo Semafor a atmosféru elegantních sálů, tak jeho místo bylo v neděli v Paláci Žofín, kde se konal další ročník jedné z nejoblíbenějších akcí v Praze 1 – Plesu seniorů. Jeho pořadatelem jsou každoročně Městská část Praha 1 a Středisko sociálních služeb Praha 1 a hosty, kteří obdrželi bezplatné pozvání, pak občané první městské části, kteří se mohou pochlubit datem narození, které nehyzdí neelegantní vysoké číslovky.

„Musím se přiznat, že jsem se na ples velmi těšil. Jeden občan se mě nedávno s lehkým údivem zeptal, proč v Praze 1 pořádáme dva plesy. A mně je líto, že tu dnes nebyl s námi, protože zdejší plesová atmosféra a zábava by byly nejlepší odpovědí na jeho otázku. Možná že by pak jako já a i ostatní lidé zde došel k závěru, že dva plesy na jednu sezonu jsou vlastně docela málo,“ řekl hlavní hostitel Plesu seniorů Prahy 1 – starosta Oldřich Lomecký.

Připomněl rovněž dvě důležitá data spojená s plesem a jeho programem: nedožité devadesáté narozeniny Jiřího Šlitra a padesáté páté výročí založení Semaforu. Proto také ples navštívili umělci spjatí se Semaforem.

Velký i malý sál byly zaplněné do poslední místa a od začátku do konce se výborně bavily. Základ programu ve Velkém sále tvořil kromě moderátorské dvojice Pavlína Filipovská a Karel Štědrý Taneční orchestr Jindřicha Váchy. Malý sál pak kromě jiných umělců hostil diskotéku Miloše Skalky „Starý desky jsou hezký“.

Poděkování za vystoupení patří určitě malé klavíristce Andulce Stránské, taneční dvojici Anička Riebauerová a Jan Karban, baletní přípravce Národního divadla a tanečnímu souboru našich seniorek Medunky.

Kromě nich hosty potěšili Jiří Helekal, Josef Laufer a Eva Pilarová. K vrcholům plesu určitě patřila volba královny a krále plesu i jejich sólo. Letos se této pocty dostalo manželům Miladě Wolské a Vladislavu Wolskému.

Největší poděkování ale patří hostům – seniorům z Prahy 1, kteří přijali pozvání, svátečně se oblékli a vytvořili báječnou atmosféru, kterou Plesu seniorů mohou jiné závidět.

Tak za rok na shledanou!  

 

thumbnail of ples seniorů