Minimálně do konce dubna je možné v Klubu Haštalka (Haštalská 7) zhlédnout výstavu manželů Vodákových, akademických malířů a seniorů z Prahy 1.

Oba manželé se věnují textilní tvorbě. Zatímco Radka Vodáková-Šrotová tvoří hračky a textilní objekty, doménou Vlastimila Vodáka jsou monumentální textilní objekty; pracuje ale také se sklem a dráty.

V Haštalce však vystavují společné grafické práce komorního charakteru, a to své rodinné novoročenky, doplněné ukázkami zmíněné textilní tvorby.

„Pro charakter života v naší městské části je velmi důležité, že se do jeho podoby a náplně, tedy i do kulturních aktivit, zapojují sami občané, v tomto případě navíc senioři. Výsledkem jsou pestrá a velmi aktivní občanská společnost a jinde už málo vídaná sousedská pospolitost,“ řekl starosta Prahy 1 Oldřich Lomecký.

Spolu s ním se slavnostní vernisáže výstavy manželů Vodákových zúčastnila i radní pro sociální oblast a protidrogovou problematiku Šárka Chládková Táborská. „Městská část a Středisko sociálních služeb vytvářejí a nabízejí širokou paletu kulturních, sportovních, poznávacích a vzdělávacích akcí, které jsou určeny našim seniorům. Ti se ale zároveň velmi aktivně podílejí na jejich přípravě, popřípadě sami přicházejí s vlastními nápady a kreativitou, a to je jedním z cílů naší snahy a práce,“ prohlásila Šárka Chládková Táborská.

Přijďte si prohlédnout výstavu nebo si třeba jen tak posedět a popovídat se sousedy. Klub Haštalka v Haštalské 7 je otevřen od pondělí do čtvrtka od 14 do 18 hodin.

 

thumbnail of vernisáž Vodákovi