Divadlo ABC se v neděli zaplnilo téměř do posledního místa, a to hned dvakrát. Tolikrát se tam totiž v tento den uskutečnil vánoční koncert určený seniorům z Prahy 1. A radnice i letos vybrala skvělé interprety, tentokrát skupinu Spirituál kvintet, která má před sebou už pětapadesátou sezonu.

„Letos už popáté jsem měl tu čest se této tradiční pohodové akce zúčastnit a srdečně na ní přivítat naše seniory,“ svěřil se nám starosta Prahy 1 Oldřich Lomecký, který zároveň připomněl, že do Vánoc už schází jen pouhý měsíc. Vedle něj vítala přicházející diváky i radní pro sociální oblast a protidrogovou problematiku Šárka Chládková Táborská.

Hned první píseň Spirituál kvintetu byla o tom, že nemá cenu se mračit. Že důvodů k tomu bychom sice denně našli celou řadu, ale jen bychom si tím otravovali nám svěřený čas. A to je, jak určitě uznáte, „svatá“ pravda.

Celý vydařený koncert v divadle ABC byl dokonalou medicínou proti smutku či špatné náladě. Nabídl písně krásné a krásnější, smutné i veselé; v každém případě takové, že pohladí po duši, potěší a člověk díky nim nemá důvod se mračit. Přemýšlet – to ano. A zpívat si je nebo aspoň pobrukovat…

Neslyšeli jsme v nich jinak tolik frekventovaná slova jako Vánoce, pohoda nebo sníh, ale i tak skupina Spirituál kvintet vytvořila pěknou sváteční atmosféru. A my se i díky ní těšíme na to, co nás v následujících týdnech čeká.

thumbnail of 23-11 Vánoční koncert – Spirituál kvintet