Zatímco suché oficiální zprávy nám už od 16. srpna 1977 tvrdí, že Elvis Presley zemřel, my – fanynky a fanouškové krále rokenrolu – víme své: velký Elvis žije!!! A první březnovou neděli jsme dostali důkaz. Autor hitů jako Falling in Love With You, Blue Suede Shoes či Love Me Tender totiž zavítal na pražský Žofín, konkrétně pak na Ples seniorů Prahy 1.

A každý návštěvník této jedinečné plesové události se o nesmrtelnosti chlapce z města Tupelo v Mississippi mohl na vlastní oči přesvědčit hned u vchodu, kde Elvis všechny vítal ve svém snad nejslavnějším kostýmu.
Ale i Palác Žofín ho přivítal, jak se patří – zaplněný do posledního místa. A nutno dodat, že by tomu bylo i bez jeho návštěvy, protože Ples seniorů Prahy 1 je sám o sobě velkým hitem.

Elvisovi, který dosud prodal miliardu desek a jako první umělec vyprodal čtyři koncerty v Madison Square Garden za sebou, se prostě na Žofíně muselo líbit. Zvláště pak tehdy, když mu taneční soubor našich starších dam s názvem Medunky předvedl skvělou taneční kreaci na jeho hit Money Honey.

Ve svém dalším vystoupení pak Medunky dokázaly, že rokenrol má mnohem širší záběr, když ovládly parket i doslova celý Žofín se skladbou od Rolling Stones s názvem (I Can´t Get No) Satisfaction.

Ples seniorů Prahy 1 – tato pevná součást už tak reprezentativního seznamu plesů, každoročně pořádaných na území Městské části Praha 1, potěšila i letos každého milovníka tance svižného i decentnějšího a hudby novější i starší, v každém případě pak špičkové a nestárnoucí.

„Naši senioři opět ukázali, že dobře se bavit můžeme v každém věku a že většina našich dříve narozených sousedů by mohla být svým životním elánem a optimismem příkladem mnohem mladším lidem,“ řekl starosta Prahy 1 Oldřich Lomecký, který se spolu s dalšími členy Rady MČ Praha 1 Plesu seniorů tradičně zúčastnil. Tradičně také ples zahájil a provedl slavnostní přípitek.

Tradiční byla rovněž pečlivá příprava programu Plesu seniorů, jeho hudební i taneční části, ale i doprovodného programu. A protože hlavním mottem plesu bylo „Ať žije rock ´n´ roll“, fyzička všech přítomných prošla velmi vydatnou zkouškou. Na své si přišli milovníci živé muziky i diskotéky: Orchestru Josefa Hlavsy, kapely Elvis Presley Revival, Pavla Sedláčka a jeho Cadillacu či Marka Ztraceného i hudby z desek, kterou jim zprostředkovával Miloš Skalka.

Na co se koukat a z čeho vybírat bylo i v nehudební části. Kdo rád cestuje, mohl využít zvýhodněnou nabídku pobytů v Resortu Luhačovice, a pro ty, jimž už oči neslouží jako dřív, bylo určené bezplatné vyšetření očí, které zájemcům nabízel nadační fond Dar Zraku.

Pobyt v Resortu Luhačovice, konkrétně ve vynikajících hotelích Radun a Pohoda, si také užijí nejlepší tanečníci nedělního Plesu seniorů Prahy 1. Na cestu si pak budou moci vzít knihu Soni Kodetové o Jiřím Kodetovi. Úplně nejlepším tanečním párem letošního plesu pak byli Magdalena a Antonín Zdeborští, kterým gratulujeme, stejně jako gratulujeme všem, kteří do Paláce Žofín dorazili. Čekal na ně totiž večer, na který se dlouho vzpomíná.