Druhý ročník „Zahajováku“, turnaje otevírajícího novou pétanqueovou sezonu, hostil jarně nazdobený park Lannova. Pozvání k účasti v prvním letošním turnaji pak přijali senioři jak z Prahy 1, tak i z dalších částí hlavního města – z Prahy 6, 8, 13, z Lysolají a Řep. Celkem jich dorazilo dvaatřicet.

„´Zahajovák´ je letos už pěkná tradice, kterou – stejně jako pétanque seniorů obecně – velmi rádi podporujeme. Počasí se oproti minulým dnům umoudřilo a i park Lannova se náležitě připravil, a tak není divu, že je startovní pole poměrně široké a slibuje napínavé boje,“ prohlásil při slavnostním zahájení starosta Prahy 1 Oldřich Lomecký, který si turnaj, pořádaný Městskou částí Praha 1, Střediskem sociálních služeb Praha 1 a spolkem Pétanque pro Vás, nenechal ujít.

A jeho předpověď se vyplnila. Počasí sice mělo aprílově-velikonoční ráz, sportovní úroveň turnaje jednotlivců to ale nijak nepoznamenalo. „Účastníci seniorských pétanqueových turnajů jsou obyčejně zvyklí hrát ve svých týmech proti týmům z jiných městských částí. V ´Zahajováku´ městské části promícháváme a jednotlivé účastníky losujeme pro každé ze tří soutěžních kol do jiného týmu. Tento systém se nám osvědčil a seniorští sportovci to vítají jako příjemné zpestření a možnost vzájemného seznámení,“ vysvětlil hlavní pořadatel a stěžejní postava pétanque v Praze 1 Petr Fuksa ze spolku Pétanque pro Vás.

A jak všechno nakonec dopadlo? První místo obsadil a putovní pohár získal pan Zdeněk Adamec. Druhý byl pan Karel Rosendorf a třetí skončila paní Lenka Krejčíková.

Putovní pohár s fotografií a se jménem vítěze si lze prohlédnout v pasáži radnice ve Vodičkově 18.

thumbnail of 20-04-2017 Zahajovák – pétanque