Osmnáct týmů bojovalo v parku Lannova v nádherném seniorském turnaji v pétanque, který uspořádaly Městská část Praha 1 a Středisko sociálních služeb Praha 1 ve spolupráci se spolkem Pétanque pro Vás. Turnaj se stal tečkou za letní sezonou a hráče pétanque nyní čeká zimní UBULIGA v Úněticích.

„Turnaj opět ukázal, že se nám členská základna nejen rozrůstá, ale i zkvalitňuje. Co je však nejdůležitější, je skvělá atmosféra, kterou se může pochlubit každá akce pétanque seniorů,“ ocenil starosta Prahy 1 Oldřich Lomecký, který turnaj osobně podpořil a nejlepší účastníky pak po právu odměnil. Jeho slova potvrdil i déšť, který sice na chvíli narušil průběh, výbornou náladu ale v žádném případě.

Přeborníkem Prahy 1 pro rok 2017 a držitelem Poháru starosty Prahy 1 se nakonec stal tým „DUO“, tvořený paní Jiřinou a paní Vendulou. Celkově tyto dámy v turnaji obsadily vynikající druhé místo, když těsně před nimi skončil tým „Řepáci“ pánů Jardy a Pavla, kteří dorazili z bašty pétanque – z pražských Řep.

Na nejlepší účastníky čekaly kromě poháru a medailí také tradiční vynikající dorty, na kterých si všichni s obrovskou chutí pochutnali. Však si to také za krásný turnaj, o který se spolu s organizátory postarali, opravdu zasloužili.

thumbnail of 18-09 -2017 O pohár starosty