Druhým ročníkem zahajovacího turnaje v parku Lannova s výmluvným názvem „Zahajovák“ začala sezona pétanque seniorů v Praze 1. Velký zájem hráček i hráčů sliboval výborný sportovní zážitek – a očekávání se naplnila.

„Začínáme sezonu, jejímž vrcholem určitě bude turnaj ´Pétanque pro Prahu´, který se bude konat 16. září, ale bezpochyby i další akce budou stát za to,“ nalákal Petr Fuksa, vůdčí osobnost pétanque seniorů v Praze 1, ale i pétanque v České republice a jeden z představitelů spolku Pétanque pro Vás.

Prozradil nám také originální herní systém „Zahajováku“, který umožňuje, aby se hráči z různých koutů Prahy seznámili a lépe poznali. Pro každé kolo tak byly nalosovány jiné týmy v jiném složení.

„V takovém krásném počasí by byl hřích zůstat někde uvnitř,“ pochvaloval si ideální podmínky starosta Prahy 1 Oldřich Lomecký, jenž přijel sportovce podpořit. Zdůraznil také mimořádnou péči, kterou Praha 1 věnuje rozsahu a kvalitě služeb a aktivit pro seniory, mezi něž už léta patří i pétanque.

O účast v turnaji byl velký zájem a do parku Lannova dorazili hráčky a hráči z Prahy 1, 5, 8 a 13 a v silné sestavě přijeli i sportovci z Řep. „Jsou mezi nimi zkušení borci i ti, kteří se s pétanque teprve seznamují, a to je skvělé. Z velké účasti máme radost, protože sport je důležitý pro každou generaci a je tím nejlepším lékem na nemoci a osamělost,“ vyzdvihla ředitelka Střediska sociálních služeb Praha 1 Helena Čelišová.

O bezchybný průběh turnaje se kromě Petra Fuksy, Heleny Čelišové, Terezy Noskové a Karolíny Schwarzové zasloužil i tým restaurace Kotleta, jenž se staral o správný a chutný stravovací režim hráček a hráčů.

První místo nakonec vybojovala paní Zdeňka z Prahy 1 před pány Karlem a Zdeňkem z Prahy 13. Vítězka si odnesla putovní pohár. Speciální cenu pro tři hráče vybojovaly paní Hanka, Pavla, obě z Prahy 13, a Svatka z Prahy 1.

Moc gratulujeme a těšíme se na další turnaj.

Fotogalerii najdete zde

 

thumbnail of 25-04-2018 Zahajovák – pétanque