Manželské dialogy Kristiny Fialové (viola) a Petra Nouzovského (violoncello) tvořily program květnového Setkání s kulturou – pravidelného cyklu hudebních a komponovaných pořadů Městské části Praha 1, pořádaných pro seniory v Malostranské besedě. Mezi diváky byli tentokrát i hosté z partnerského města Bratislava-Staré Mesto.

„Máme velkou radost, že květnové Setkání s kulturou potěšilo kromě našich seniorů i jejich přátele a vrstevníky z Bratislavy. Tento týden jsme navíc spojili kulturu se zdravým pohybem, protože o den dříve jsme pro seniory uspořádali na Františku sportovní odpoledne,“ prohlásil radní Prahy 1 pro kulturu, sport a mezinárodní vztahy Filip Kračman.

Prozradil také, že příští Setkání s kulturou se uskuteční 13. června – opět v Malostranské besedě – a jeho podtitul tentokrát bude znít „Moje dobrá jitra“. Na programu budou fejetony Václava Větvičky, který je představí za hudebního doprovodu Jany Rychterové a Evy Šašinkové.

Květnového Setkání s kulturou se zúčastnili i starostové Bratislavy-Starého Mesta Radoslav Števčík a Prahy 1 Oldřich Lomecký. „Jsem velmi rád, že se senioři našich měst mohou opět setkat,“ ocenil Radoslav Števčík a dodal: „Mnoho nás spojuje, v tomto roce zejména pak oslavy založení společného státu. Máme ale také stejné problémy, protože naše městské části jsou velmi podobné.“

Starosta Prahy 1 Oldřich Lomecký vyzdvihl úroveň spolupráce obou měst. „Vztahy našich radnic i občanů jsou skutečně příkladné a já z nich mám velkou radost. Ať už přijedou naši občané do hlavního města Slovenska nebo naopak, odvážejí si účastníci návštěvy vždy krásné zážitky a těší se, až to budou moci druhé straně oplatit. Jsem moc rád, že jsou naši přátelé z Bratislavy u nás na návštěvě,“ uvedl starosta Prahy 1.

thumbnail of SSK_kveten_2018