Městská část Praha 1, Středisko sociálních služeb Praha 1 a spolek Pétanque pro vás uspořádaly v parku Lannova už desátý ročník turnaje pétanque seniorů „O Pohár starosty MČ Praha 1“. To ale nebylo pro tento týden všechno: v neděli totiž bude i Střelecký ostrov patřit tomuto francouzského národnímu sportu a akci „Pétanque pro Prahu“, jejíž součástí budou vyvrcholení „Ligy pétanque pro seniory“ a rodinný turnaj „Sbohem, léto“.

 „Dnes se tady v parku Lannova sešlo třicet seniorských sportovců z Prahy 17, 8, 6 a 1, kteří vytvořili celkem deset trojic, a jejich vzájemné souboje byly opravdu velmi vyrovnané a napínavé,“ popsal spokojeně hlavní pořadatel a rozhodčí Petr Fuksa ze spolku Pétanque pro vás.

Vítězem turnaje „O Pohár starosty MČ Praha 1“ se v parku Lannova stalo družstvo Jupiter (SK Pétanque Řepy), druhé byly Holky 2 (SK Pétanque Řepy) a třetí místo obsadili Optimisti ze Senior týmu Praha 1.

Zvláštní cenu obdržely Lvice (Senior tým Praha 1) a putovní Pohár starosty MČ Praha 1 pro nejlepší tým z první městské části si odnesli Optimisti.

„Velká gratulace patří všem, protože vítězi jsou v tomto turnaji všichni. Děkuji účastníkům za výborné výkony a obrovskou bojovnost a Středisku sociálních služeb a spolku Pétanque pro vás za skvělou organizaci,“ ocenil radní Prahy 1 pro sport, kulturu a mezinárodní vztahy Filip Kračman, který turnaj slavnostně zahájil a na závěr odměnil ty nejlepší, kteří se kromě pohárů a diplomů mohli potěšit i vynikajícími dorty.

Pétanque je už řadu let nedílnou součástí seniorského života v Praze 1. Tréninky Senior týmu Praha 1 se konají každou středu od 13 hodin – v teplých měsících v parku Lannova, v zimě pak v hale v Masné ulici. A jak nás upozornila ředitelka Střediska sociálních služeb Praha 1 Helena Čelišová, každý senior, který by si pétanque rád vyzkoušel, bude na tréninku vítán. Tak si to přijďte zkusit, určitě nebudete litovat.

Fotogalerii najdete zde

 

thumbnail of 13-09 -2018 O pohár starosty