V noci z neděle na pondělí sice do Prahy, a nejen do Prahy, ale do celé republiky, přišla zima, ovšem naprostá většina přihlášených účastníků se tím nedala nikterak odradit a s dobrou náladou se sešla ještě za tmy u autobusu směr Třeboň. S úsměvem, i když dosud trochu ospalí, jsme se vydali na cestu na daleký jih, kde se právě rozbíhal výlov rybníka Svět.

Po příjezdu do Třeboně se všichni vydáváme na poněkud přeplněnou hráz rybníka. Nádherný sněhový poprašek dodává scéně před námi až pohádkové kouzlo a všechny ty okounějící návštěvníky většina z nás ani nevnímá. A ta vůně… V okolních stáncích se vedle dalších dobrot podávají i kapří hranolky – kdo by odolal?

Ale přece jen, den je téměř zimní, sníh stále leží, díky němu je přilehlé město jak vystřižené ze starých časů, ale bohužel také stále padá, a tak někteří zamíří do cukrárny, jiní na prohlídku zámku, někdo do obchodu, no a další se rozhodují zůstat na hrázi a ještě se trochu pokochat. V průběhu dopoledne se různě míjíme v ulicích města, v zámecké zahradě, v pokladně zámku, na cestě ke Schwarzenberské hrobce… A kolem poledne zase ve dveřích restaurací, hospod a hospůdek, kam míříme za skvělými rybími pokrmy.

Po obědě někteří vyrážejí za památkami, jiní do přírody, a tak se odpoledne u autobusu scházíme unavení, někteří promočení, ale všichni s úsměvem od ucha k uchu, protože jsme si užili krásný den, který každý mohl využít podle vlastních představ.

Už se těšíme na příště!

thumbnail of 19-11 výlov Světa