Setkání s kulturou nabídlo swing i změnu

Doslova až po střechu byla ve středu odpoledne zaplněna Malostranská beseda, která po měsíci hostila další Setkání s kulturou, jež pro seniory z Prahy 1 bezplatně pořádají Městská část Praha 1 a její Středisko sociálních služeb. Hudebním hostem pořadu byl skvělý Swing Band Městské policie s nestárnoucími hity z obou břehů Atlantiku.

„Moc se těším na spolupráci se Střediskem sociálních služeb, ale i na spolupráci s našimi seniory, kterým jsou Setkání s kulturou, ale i další pořady a akce určeny a kteří samozřejmě mohou aktivně jejich skladbu a podobu ovlivňovat,“ uvedl nově zvolený radní Prahy 1 Petr Burgr, do jehož gesce spadají kultura, spolková činnost, Středisko sociálních služeb Praha 1 a volnočasové aktivity seniorů.

Spolu s ním přivítala seniory a muzikanty i ředitelka Střediska sociálních služeb Helena Čelišová. „Máme sice stále ještě listopad, ale advent a Vánoce se blíží a s nimi adventní a vánoční akce pro naše starší spoluobčany – vánoční Setkání s kulturou, recitační odpoledne ve Viole, besídky pro obyvatele domů s pečovatelskou službou, vánoční koncert Orchestru Václava Hybše či štědrodenní oběd pro osamocené seniory,“ vyjmenovala Helena Čelišová bohatý program, který se svým týmem připravuje.

Koncert Orchestru Václava Hybše se uskuteční 9. prosince v Divadle ABC a senioři si budou moci vstupenky vyzvednout 29. listopadu v infocentrech radnice ve Vodičkově ulici a na Malostranském náměstí.

Další Setkání s kulturou, jehož obsahem budou lidové Vánoce v českých a moravských vesnicích v podání Evy Šašinkové, Miloše Černého a Michala Horsáka, se bude konat 19. prosince od 15 hodin ve velkém sále Malostranské besedy. Lístky budou k vyzvednutí v infocentrech radnice ve Vodičkově ulici a na Malostranském náměstí ve čtvrtek 6. prosince.

 

Fotogalerii najdete zde

 

thumbnail of 21-11-2018 SSK listopad verze