Vánoce jsou už opravdu za dveřmi, a čas očekávání a těšení se, tedy adventu, dorazil proto i do bytového domu s pečovatelskou službou v Samcově ulici. A stejně jako v dalších domech ve správě Střediska sociálních služeb Praha 1 také tady se konalo tradiční předvánoční setkání.

„Bytový dům s pečovatelskou službou v Samcově ulici funguje už od roku 2015, a protože je koncipován jako mezigenerační, bydlí v něm kromě třinácti seniorů, včetně jedné manželské dvojice, i mladí lidé, kteří mají k dispozici startovací byty,“ vysvětlil radní Prahy 1 Petr Burgr, který si dům při příležitosti svátečního setkání prohlédl.

V dolní společenské místnosti se zatím všechno připravovalo, aby se i tady mohli obyvatelé společně sejít u prostřeného stolu, popřát si k nejkrásnějším svátkům v roce, zazpívat si, ale třeba si jen tak popovídat o novinkách v domě a Petrské čtvrti.

Svátečního setkání se samozřejmě také zúčastnili zaměstnanci domu a Střediska sociálních služeb. Klientům a jim všem pak popřála ředitelka Helena Čelišová. „Všem jim ze srdce přeji pohodový advent i vánoční svátky a našim obyvatelům přeji, aby se jim u nás líbilo a aby se u nás cítili šťastně a spokojeně, protože i my se s nimi cítíme spokojeně a šťastně,“ uvedla Helena Čelišová.

Spolu s Petrem Burgrem ocenila práci zaměstnanců Střediska sociálních služeb Praha 1 a jeho spolupracovníků, kteří se příkladně starají o spokojenost nejen seniorů, ale i dalších obyvatel první městské části, jimž pomáhají při překonávání různých znevýhodnění a při jejich začleňování do většinové společnosti.