V turistickou výpravu se změnili senioři z Prahy 1, kteří se zapojili do první naučné vycházky v rámci nového projektu Střediska sociálních služeb s názvem „Krásné toulky paní Krásné“. Ten naše starší sousedy postupně provede zajímavými místy, která většinou v turistických bedekrech nenajdete, ale která jsou významnou součástí historie a architektury první městské části. A o nichž my sami toho často moc nevíme.

„První vycházka měla na programu pasáže a paláce Nového Města, jako jsou Fénix, Lucerna, Jalta, Rokoko, Alfa, Adria, hotel Evropa, Černá růže, Koruna, Lindtova pasáž a další,“ popsala průvodkyně Jana Krásná a pozvala všechny zájemce i na další toulky, které seniory během nejbližších měsíců zavedou do Starého Města, na Hradčany a Malou Stranu, ale třeba i do starobylého bývalého Židovského města.

„Myslím, že to všichni velmi dobře známe: běžně těmi místy sice chodíme, ale protože většinou spěcháme a díváme se na zem, uniká nám jejich krása. A ´Krásné toulky paní Krásné´ umožní našim seniorům, aby se na tu krásu kolem nás podívali očima turisty,“ vysvětlil radní Prahy 1 Petr Burgr, do jehož gesce spadají mj. kultura, senioři a Středisko sociálních služeb.

Toulky jsou samozřejmě přizpůsobené věkové kategorii, takže se nikdo nemusí obávat nějakého „sprintu“ po památkách. Naopak – krásu s paní Krásnou si budete i vy moci vychutnat v klidu, a navíc i s klasickým a pohodlným audiosystémem, takže nehrozí, že byste v okolním hluku špatně slyšeli zajímavé povídání.

Příští toulky se uskuteční 26. února a účast na nich je samozřejmě bezplatná. Je třeba se ale přihlásit u Karolíny Schwarzové, tel. 725 397 934, od 11. 2.

Tak na shledanou! A přijďte, stojí to za to!

 

Fotogalerii najdete zde

thumbnail of 22-01-2019-Krásná vycházka