První jarní den připadá až do roku 2047 na 20. březen. Od následujícího roku bude prvním jarním dnem 19. březen. 21. březen bude prvním jarním dnem zase až od roku 2102. Tolik o problematice, která se bude týkat generací, jež většinou ještě nejsou na světě. Co se ale týká nás i našich prapravnoučat, je poezie pro mnohé spojená s příchodem jara.

A poezie ovládla i úvod prvního jarního Setkání s kulturou, kulturního cyklu pro seniory, připravovaného Střediskem sociálních služeb a Městskou částí Praha 1. Radní Prahy 1 Petr Burgr a ředitelka Střediska sociálních služeb Helena Čelišová si totiž připravili improvizovanou chvilku poezie, jíž přivítali nastupující jaro.

A k uvolněné jarní atmosféře pak přispěl koncert kvarteta Shadde Yadda pod vedením Dáji Šimíčkové, známé z oblíbeného uskupení Two Voices. To si pro seniory připravilo vynikající koncert složený ze skladeb bolestných i prudce radostných z dvacátých až čtyřicátých let minulého století.

A určitě skvělé bude i dubnové Setkání s kulturou, které 17. dubna tentokrát nabídne Janu Rychterovou a Václava Větvičku v programu Moje dobrá jitra II., v komponovaném pásmu s vyprávěním a fejetony profesora a bývalého ředitele Botanické zahrady v Praze Václava Větvičky, jež bude Jana Rychterová doprovázet svým zpěvem a hrou na kytaru. Bude se tak jednat o pokračování velmi úspěšné první části tohoto programu z loňského roku.

Vstupenky budou k vyzvednutí od 2. dubna v infocentru radnice ve Vodičkově 18.

Fotogalerii najdete zde

thumbnail of 20-03-2019 SSK