Spisovatel, botanik a popularizátor vědy Václav Větvička a vynikající písničkářka Jana Rychterová byli hosty dubnového Setkání s kulturou – bezplatné akce pořádané Městskou částí Praha 1 a Střediskem sociálních služeb pro seniory z první městské části.

„Setkání s kulturou nám zprostředkovávají krásné hudební, divadelní i literární zážitky, ale umožňují nám také setkání s přáteli a sousedy, s nimiž můžeme sdílet svoje zážitky, pocity a starosti. A obojí je moc důležité,“ vyzdvihl radní Prahy 1 pro kulturu, občanskou společnost a aktivity seniorů Petr Burgr, který seniory v Malostranské besedě, spolu s ředitelkou Střediska sociálních služeb Helenou Čelišovou, přivítal.

Václav Větvička vedl během své bohaté a dlouhé profesní kariéry Průhonický park, Pokusnou a aklimatizační stanici v Černolicích a celých patnáct let pak Botanickou zahradu Přírodovědecké fakulty UK Na Slupi. Má také moderátorskou praxi v Českém rozhlase a České televizi. Kromě botaniky se zajímá třeba o výtvarné umění a před pěti lety získal titul šarmantní osobnost roku.

Písničky Jany Rychterové potěší milovníky šansonu, folku i blues a jsou veselé i smutné; tak jako život, o kterém jsou, a jeho starosti i radosti, lásky a nelásky, smích i pláč.

Chcete také prožít krásný umělecký zážitek a popovídat si o něm se sousedy a vrstevníky? Přijďte 15. května do Malostranské besedy na další Setkání s kulturou, tentokrát se souborem Collegium Proprium, tedy s vynikajícími hudebníky, které spojuje láska převážně k barokní hudbě.

Nezapomeňte si ale včas vyzvednout bezplatné vstupenky, a to od 30. dubna v infocentru radnice ve Vodičkově 18.

Fotogalerii najdete zde

thumbnail of 17-04-2019 SSK