Sezona seniorských plaveb po Vltavě je tady a hned první výlet krásnou lodí Bohemia Rhapsody přilákal více než stovku seniorů. Ti si kromě skvělé hudby a tance užívali krásné výhledy na Kampu, pražské náplavky, nádherné secesní domy podél obou břehů, Vyšehrad, Podolí, Císařskou louku i Barrandov.

„Naše výlety jsou ideální příležitostí pro setkání sousedů a přátel, pro popovídání, zatancování, ale umožňují také se něco dovědět. Pro nás organizátory jsou pak nejkrásnější odměnou spokojené a usměvavé tváře s pověstnou jiskřičkou v očích,“ vysvětlila ředitelka Střediska sociálních služeb Praha 1 Helena Čelišová, která kromě jiných na lodi přivítala návštěvu z Vancouveru – prof. Ludmilu Vackovou, jež učí i na českých vysokých školách a velmi oceňuje péči o seniory v Praze 1.

Celá plavba, kterou si nenechal ujít ani starosta Prahy 1 Pavel Čižinský, se nesla ve slavnostním duchu zahájení sezony, ale byla rovněž oslavou Dne matek, a tak mohly přítomné dámy jako dárek přímo na lodi navštívit kosmetický koutek společnosti Mary Kay, kde je kosmetická poradkyně Ivana Hesová „zkrášlila“ a dala jim i pár užitečných rad, jak se líčit a jak obecně pečovat o pleť.

„Jsem moc rád, že si naši výletníci plavbu s takovou chutí užili. Měl jsem možnost s řadou z nich mluvit a je skvělé, že se zajímají o dění v naší městské části, že mají chuť o tom diskutovat a že zároveň v sobě mají energii, kterou by jim řada mnohem mladších lidí mohla závidět,“ vyzdvihl starosta Prahy 1 Pavel Čižinský, který si stejně jako při nedávném plesu se zápalem zatancoval.

Plavby seniorů mají některé pevné a tradiční body. Patří mezi ně určitě tombola, v níž tentokrát šťastlivci vyhráli tašku s upomínkovými předměty, volné vstupenky na plavbu s Pražskou paroplavební společností anebo kosmetiku.

Dalšími pevnými body jsou bezplatné občerstvení a vynikající hudba, na úvod sezony v podání Dua Regent a sólisty Hudebního divadla v Karlíně Karla Bláhy.

Příští plavba seniorů se uskuteční 6. června a bezplatné vstupenky si mohou senioři z Prahy 1 vyzvednout v infocentru radnice ve Vodičkově ulici od 4. června.

Fotogalerii najdete zde