V příjemně chlazené Malostranské besedě se tentokrát hrál osvěžující jazz a swing. A protože se o tuto krásnou muziku postarala Eva Emingerová se svým Triem, cítili se diváci na červnovém Setkání s kulturou – navzdory vedru v ulicích – skvěle.

Při pohledu z oken Besedy na rozpálené Malostranské náměstí říkali radní Prahy 1 Petr Burgr a ředitelka Střediska sociálních služeb Helena Čelišová, že je možné, že tentokrát bude na koncertu přece jen menší účast. Seniorští příznivci dobré kultury ale nezklamali.

„Překvapili jste mě! V tomhle vedru jsem čekal, že tady nikdo nebude,“ konstatoval spokojeně hlavní hostitel kulturních setkání pro seniory Petr Burgr, když předstoupil před plný sál. A radost neskrývala ani vynikající a půvabná zpěvačka Eva Emingerová, která v Besedě vystoupila nejen se svým Triem, ale i se svým otcem, vynikajícím klarinetistou Jiřím Emingerem, který dceru k hudbě přivedl. „Jsem velmi ráda, že jsem sem k vám byla zase pozvána, a moc jsem se na vás těšila. Dáme si swing a jazz, ale i české písničky, abyste si s námi mohli brouknout,“ prohlásila s úsměvem současná jazzmanka a bývalá špičková volejbalistka.

Jak slíbila, tak udělala. A poslední předprázdninové Setkání s kulturou uplynulo doslova jako jedna báseň, po které všichni i tu cestu domů všudypřítomným horkem zvládli o poznání snadněji.

Tak nezapomeňte ještě na Kulatý víceboj, sportovní den pro seniory, který se koná 24. června od 10 hodin na hřišti Na Františku, a poté si už užívejte krásné léto, třeba při plavbách po Vltavě s Prahou 1. Další Setkání s kulturou se uskuteční 18. září od 15 hodin v Malostranské besedě a vystoupí na něm čtyři skvělí mladí pěvci sdružení v Symfon Kvartetu. Bezplatné vstupenky budou pro seniory z Prahy 1 k vyzvednutí od 5. září v infocentru radnice ve Vodičkově 18.

 

Fotogalerii najdete zde

thumbnail of 12-06-2019 SSK