Už třináct let se senioři z Prahy 1 věnují krásnému sportu s názvem pétanque a stejně dlouho také bojují v turnaji o putovní pohár věnovaný Městskou částí Praha 1. I letošní ročník se těšil jejich velkému zájmu, stejně jako jejich kolegyň a kolegů z Prahy 13, z Řep a Únětic, které k vzájemnému měření sil pozvali.

„Někdy mám pocit, že senioři z Prahy 1 ani nemají čas stárnout. Včera jsme byli na parníku, dnes hrajeme pétanque a i v dalších dnech a týdnech čeká na naše seniory řada akcí pořádaných Prahou 1 a Střediskem sociálních služeb,“ prohlásil s úsměvem při slavnostním zahájení turnaje radní Prahy 1 Petr Burgr a dodal: „Ať turnaj dopadne jakkoliv, odpovědně prohlašuji, že krásný pohár si zaslouží všechny týmy a všichni soutěžící.“

A nutno dodat, že pohárů by v tom případě muselo být opravdu hodně – takový byl zájem hráčů, které nalákalo jak krásné počasí, tak hlavně jejich láska k tomuto sportu, k turnajové tradici i k přátelům, s nimiž během celodenního turnaje vždy prožijí pěkné sportovní zážitky.

Babičky, GPS, Alfa, Lukáš 1, Holki, BEPAP „HA“, Dvojkaři, Hájovky, Lvice, Rohlík, Trio, Řepáci, STP 1 a Optimisti – taková byla listina týmů, které si to rozdaly v napínavých a vždy naplno hraných zápasech. A jak vše nakonec dopadlo? První místo obsadil tým GPS z Řep, druzí byli Řepáci a třetí místo vybojovaly dámy z Prahy 1 z týmu Trio. Gratulujeme!

Stejně tak gratulujeme Jaroslavě Hudečkové, emeritní prezidentce Senior týmu Praha 1, která nedávno oslavila skutečně neuvěřitelné 94. narozeniny a jež po turnaji obdržela „zvláštní cenu“. Samozřejmě nemusíme dodávat, že se s velkým nasazením zúčastnila i celého turnaje.

 

Fotogalerii najdete zde