Luxusní lodí Grand Bohemia, za doprovodu italských písniček a italské kuchyně, se letos naposledy vypravili senioři z Prahy 1 na plavbu po Vltavě. A zatímco po celou sezonu vždy vyplouvali dopoledne, tentokrát si užili kulisy večerní Prahy.

„Dnešní krásnou plavbou jsme se rozloučili jak s celou sezonou výletů po Vltavě, tak i s kulturním létem, po kterém nás ale čeká ještě bohatší kulturní podzim s cyklem Setkání s kulturou, s poetickým odpolednem ve Viole, s oslavou Dne seniorů, s vyvrcholením sezony pétanque a se spoustou jiných akcí podporujících kulturu těla i duše,“ popsal radní Prahy 1 a hlavní pořadatel seniorských lodních výletů a dalších aktivit Petr Burgr, který kromě výletníků a vystupujících umělců přivítal i svého kolegu radního Davida Bodečka, jenž se při všech svých účastech na lodních výletech stal velmi oblíbených tanečním partnerem.

I když se stromy podél Vltavy stále ještě letně zelenají, pomalu, ale jistě nám nastupuje podzim. Nutno ovšem dodat, že výlety lodí pro seniory by se vzhledem k velkému zájmu mohly pořádat po celý rok. Ale protože vše krásné jednou skončí, potkalo to samé i letošní plavby. Není to ale žádný důvod k velkému smutku, protože my, kteří jsme se narodili o něco dříve, moc dobře víme, že těch pár měsíců zbývajících do jara rychle uteče a odstartuje výletní sezona 2020. A stejně jako vždy na lodích Pražské paroplavební společnosti.

„Příští rok naše společnost zahájí už 155. sezonu a i v ní se budeme snažit, aby naše lodě byly nové a ekologické. Proto také máme objednanou novou a zcela elektrickou loď, což třeba obyvatelé Kampy ocení už asi za dva měsíce,“ uvedl ředitel Pražské paroplavební společnosti Pavel Mácha, který se na letošní poslední plavbu také vypravil.

Nechyběla během ní ani tradiční bohatá tombola, ve které tentokrát byly mj. dárkový balíček skládající se z italských specialit a vstupenky na výstavu francouzských impresionistů nebo na výlety s Pražskou paroplavební společností. Celé večerní loučení bylo stylově italské – vedle italských šlágrů v podání italské kapely Ferro´s Band a už zmíněných specialit v dárkovém balíčku bylo i výborné italské občerstvení.

Tak arrivederci!

 

Fotogalerii najdete zde