Od středověku přes renesanci, baroko, romantismus až do současnosti putovali senioři z Prahy 1 při dalším odpoledni v rámci cyklu Setkání s kulturou. Průvodcem – a to skvělým – jim byl čistě vokální kvartet Symfon.

„Kdo si oblíbil třeba středověké vícehlasé chorály, tak si hned od začátku přišel na své, ale i skladby z dalších období byly nádherné a jejich provedení kvartetem Symfon bylo opravdu jedinečným zážitkem,“ ocenil radní Prahy 1, hlavní hostitel a průvodce celým kulturním cyklem, který je pro seniory z Prahy 1 bezplatný, Petr Burgr.

Kvartet Symfon ve složení Václav Mašek (tenor), Vincenc Ignác Novotný (tenor), Jan Kos (bas) a Jan Kukal (baryton) nabídl kromě výborného zpěvu i fundovaný slovní doprovod a sympatické vystupování. „Moc rádi jsme zazpívali v legendární Malostranské besedě a moc za to Petru Burgrovi a Středisku sociálních služeb děkujeme,“ uvedl vedoucí souboru Jan Kukal.

Příští Setkání s kulturou se uskuteční 16. října a v Malostranské besedě při něm vystoupí Bonus Orchestra. Vstupenky bude možné vyzvedávat od 3. října v infocentru radnice ve Vodičkově 18.

Těšíme se na shledanou!

 

Fotogalerii najdete zde