Letošní první Setkání s kulturou, organizované Městskou částí Praha 1 a jejím Střediskem sociálních služeb v Malostranské besedě, nabídlo prostřednictvím novoročního koncertu Fóra mladých nádherný výlet do světa klasické hudby.

„Jsem velmi rád, že mohu našim seniorům nejen popřát vše nejlepší, pohodu, a zejména pak pevné zdraví v novém roce, ale že jim rovněž mohu slíbit, že populární cyklus Setkání s kulturou bude i letos pokračovat. Navíc nám přibyl další krásný hudební pořad,“ prozradil radní Prahy 1 pro kulturu a aktivity Střediska sociálních služeb Petr Burgr.

Josef Matěj Švec (violoncello), Kristina Fialová Nouzovská (viola), Petr Nouzovský (violoncello) a Yukie Ichimura (klavír) si pro seniorské diváky připravili krásný umělecký zážitek, a jak upozornil Petr Burgr, spolupráce mladých umělců sdružených kolem Fóra mladých bude pokračovat i nadále, a to sérií mezigeneračních hudebních pořadů v klubu seniorů Tomáš v Tomášské ulici.

První se uskuteční už 23. ledna. Svoji účast je ale třeba předem nahlásit Karolíně Schwarzové nebo Tereze Noskové ze Střediska sociálních služeb Praha 1 (tel.: 725 397 934, 607 048 183).

Další Setkání s kulturou v Malostranské besedě se pak bude konat 5. února od 15 hodin a jeho hostem bude Jan Vodňanský se svými přáteli a pořadem S úsměvem bytového jádra. Vstupenky lze vyzvedávat od 23. ledna v infocentru radnice ve Vodičkově 18.