Martin Šulc (akordeon) a Josef Matěj Švec (violoncello) ze studentského projektu Fórum mladých, který seniory z Prahy 1 seznamuje ve spolupráci se Střediskem sociálních služeb s klasickou hudbou, připravili pro své vystoupení v klubu Tomáš pořad s názvem V rytmu tanga. 

Kromě vynikajícího hudebního přednesu nabídl i zasvěcené průvodní slovo, občas okořeněné legendami o jednotlivých hudebních skladatelích. Posluchači tak mohli vyslechnout krásné skladby od hudebních géniů, z nichž jeden byl třeba gambler a jiný zase strávil několik měsíců ve vězení. Jistě ale pochopíte, když si jejich jména ponecháme pro sebe…

Nejdůležitější přece jen byla hudba a my jsme se spolu s posluchači z řad našich seniorů například dozvěděli a na vlastní uši přesvědčili, že není tango jako tango a že při některém z nich nám po pár tónech začnou téct i slzy. Tedy některým z nás…

Další komorní koncert Fóra mladých se uskuteční opět v klubu Tomáš v Tomášské 6, a to 21. prosince od 14 hodin a představí hudbu v podání dvou akordeonistek Andrey Šulcové a Jany Vlachové.

Koncert je pro seniory z Prahy 1 bezplatný, je ale třeba svoji účast z důvodu omezené kapacity nahlásit ve dnech 11. až 15. prosince paní Karolíně Schwarzové na tel. č.: 725 397 934.

Přejeme vám hezký advent.