Krásný vánoční strom na zahradě, vánočně vyzdobené prostory i slavnostně prostřená tabule čekaly na účastníky tradiční vánoční besídky, kterou – stejně jako v dalších domech s pečovatelskou službou – pořádá pro obyvatele v Týnské Středisko sociálních služeb Praha 1.

 „Moc děkuji kolektivu zdejšího DPS, že se tak krásně stará o naše seniory, kteří tady v Týnské našli nový domov,“ uvedla hned na úvod Helena Čelišová, ředitelka Střediska sociálních služeb.

Spolu s ní se besídky zúčastnili i místostarosta David Bodeček a zastupitel a předseda sociální komise Martin Arden. „Péče, které týmy našich DPS věnují našim seniorům, není jinde vůbec samozřejmá,“ upozornil David Bodeček, který všechny přítomné potěšil osobními „péefky“ a dalšími dárky, a dodal: „Je tu prostě fajn atmosféra.“

S jeho slovy souhlasil i Martin Arden: „Takto si představuji ideální klid a pohodu. Jsem z návštěv v našich DPS vždy nadšený.“

A pak už byl čas na přípitek i slavnostní občerstvení nachystané pracovníky DPS. A poté už dorazily děti ze ZUŠ Pštrossova a spolu se seniory si zahrály a zazpívaly krásné vánoční koledy. A jak se na Vánoce sluší a patří, rozdávaly se i dárky – vystupujícím dětem, ale i od nich seniorům.

Krásné Vánoce, ať je vám, kolik chce…

 

Text: Petr Bidlo