Také dům s pečovatelskou službou v Pštrossově ulici oslavil vánoční besídkou blížící se Vánoce.

 Krásná tradice vánočních besídek pořádaných Střediskem sociálních služeb a radnicí Prahy 1 tak doputovala do své předposlední zastávky – do krásného domu stojícího v Pštrossově ulici jen kousek od Národního divadla.

Také tam se ve společnosti šikovných dětí, tentokrát ze ZUŠ Pštrossova, společně zpívaly koledy a dlouho se povídalo a vzpomínalo. Velkého poděkování se po právu dočkaly místní pečovatelky, které s láskou vlastnoručně připravily báječné občerstvení.

A besídku si skutečně užili všichni – seniorští obyvatelé, kteří se v domě podle svých slov cítí opravdu jako doma, děti ze zušky i hosté z radnice, kterými byli místostarostové Kateřina Klasnová a David Bodeček anebo zastupitel Martin Arden.

Seriál vánočních besídek vyvrcholí ve čtvrtek v malostranském DPS U Zlaté studně, poté se někteří osaměle žijící senioři sejdou na štědrodenní oběd v Malostranské besedě a už tu opravdu budou Vánoce.

A abychom nezapomněli – zveme vás také všechny, bez rozdílu věku, na štědrodenní rybí polévku, která se bude od 11 hodin rozdávat na náměstí na Kampě a od 14 hodin pak na trhu v horní části Václavského náměstí.

Krásné svátky!

 

Text: Petr Bidlo