Vánoční besídky, toto každoroční připomenutí blížících se Vánoc, se i letos uskutečnily v domech s pečovatelskou službou, které spravuje Středisko sociálních služeb Praha 1. Závěrečná besídka se pak konala v DPS U Zlaté studně, jež svým obyvatelům poskytuje kromě profesionálních služeb také krásný výhled na Pražský hrad a jeho zahrady.

Stejně jako při ostatních besídkách i tady na seniory bydlící v domě a na návštěvu z radnice čekala slavnostně prostřená tabule i vánoční výzdoba společenské místnosti. Tentokrát se o vše skvěle postaral tým vedoucí DPS Jitky Peštové.

Milé setkání, kterého se mj. zúčastnili starostka Terezie Radoměřská, místostarosta David Bodeček, radní Iva Antalová a Michal Müller či zastupitel Martin Arden, ozdobily kromě vyprávění také koledy, jež si všichni společně zazpívali.

Všichni přítomní si rovněž navzájem popřáli krásné prožití vánočních svátků a vše dobré a šťastné v novém roce, včetně pevného zdraví. Tato přání získala ještě na větší naléhavosti jen o pár desítek minut později, kdy na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy, pár stovek metrů od Zlaté studně, nesmyslně vyhasly životy studentů a jejich pedagogů.

 

Text: Petr Bidlo