Na Ubulodromu v Úněticích u Prahy se v únoru a na začátku března konal druhý ročník zimní Ubuligy v pétanque, kterého se zúčastnily i dva týmy seniorů z Prahy 1. A v bojích se špičkovými českými mužstvy a podstatně mladšími soupeři se rozhodně neztratily a naši městskou část reprezentovaly velmi důstojně.

Tým A vedl kapitán Mirek Bernát a Tým B Jarka Hudečková. „Konkurence byla velmi těžká, ale nám šlo hlavně o získání zkušeností, o pohyb pro zdraví a o navázání nových sportovních přátelství,“ řekl Mirek Bernát.

Nástup měli naši senioři úctyhodný a hned první hrací den překvapil Tým A favorizované mužstvo Rodamiento Praha, když jej porazil 2:0 na zápasy (11:7, 11:9).

V dalších bojích se už našim borcům tolik nedařilo, ale všichni přítomní oceňovali jejich nasazení, bojovnost i smysl pro fair play.
Více informací: www.ubulodrom.cz/en/ubuliga.

Náš seniorský pétanque tým vznikl v roce 2010, kdy se také zaregistroval do „České asociace pétanqueových klubů“. Tím se stal právoplatným členem a celý tým i jednotlivci se mohou účastnit (podle svých schopností) turnajů v ČR. Prezidentkou klubu je Jarka Hudečková.

Tréninky probíhají minimálně jednou týdně, a to po celý rok a pod vedením zkušeného trenéra. Od letošní zimy se dokonce konají v kryté hale.