… si užili všichni účastníci dalšího z pravidelných výletů, tentokrát do Hradce Králové. Listopadové počasí nás až tak moc nezaskočilo, nepršelo, zima byla přijatelná a tak jsme si nejprve prohlédli krásné zrekonstruované náměstí, kde je řada zajímavých budov většího či menšího významu. Však nám o historii města Gradce cestou krásně vyprávěla paní Libuše Štosková. Ta se potom také ujala vedení skupiny zájemců, se kterými celé náměstí prošla a ještě jim doplnila spoustu zajímavých podrobností k jednotlivým objektům. Moc jí za to všichni děkujeme.

Ve dvanáct hodin jsme se sešli v restauraci U Lva, kde pro nás byl připraven výborný oběd.

Najedeni jsme rychle nastoupili do našeho autobusu a popojeli kousíček k nenápadnému domu ve vilkové čtvrti, kde se ukrývá největší sladkovodní akvárium v Evropě. Podoba Amazonie a jejích vod je tu návštěvníkům představena velmi zdařile, a to včetně bujného porostu nad hladinou. Všichni kdo snad byli z venku promrzlí, se tady rozehřáli a hlavně jsme si prohlédli krásné ryby a to jak od hladiny, tak ze skleněného tunelu na dně nádrže. Pan potápěč, který ryby každý čtvrtek odpoledne krmí, nám je ukázal a pověděl nám o nich řadu zajímavostí. Paní průvodkyně se nám také věnovala, takže jsme si rybí svět opravdu užili.

V akváriu není dovoleno fotit s bleskem, protože to ryby ruší, pokud tedy máte zájem o obrázky, nahlédněte prosím přímo na stránky akvária – http://www.obriakvarium.cz/galerie.asp

Cesta domů byla sice dlouhá, ale v autobuse nám bylo hezky, teplo a tak jsme domů dorazili spokojení a v pořádku.