V úterní podvečer 5. dubna 2011 přišlo do Klubu v Týnské 17 mnoho vyznavačů vůní dálek, vyprávění, vzpomínání a písniček.

Odpoledne zahájil šerif Trampského senior klubu Praha, Bílý Pedro (pan Mirek Štván) a spolu s ním také Duo tuláka Charliho, které zahrálo a zazpívalo několik písniček s kytarou.

Přes malé technické potíže se podařilo i promítání slíbeného dvoudílného dokumentárního filmu o zajímavé expedici 4 odvážlivců a dvou autoveteránů na Aljašku v roce 1979. Připomněli jsme si nejen tehdejší atmosféru u nás doma, ale hlavně vše, co dobrodruhy na jejich dlouhé a opravdu náročné cestě k řece Tanana potkalo a překvapilo.

Jak úsměvné nám nyní, v době mobilů, připadají informace o satelitním telefonování z pevných telefonů u silnic, nebo občerstvení ve fast foodech. Ó, jak to tehdy bylo všechno nové, vzácné a pro nás velmi nevídané.

Velmi rádi jsme proto využili příležitosti a otázky se jen hrnuly. Vždyť kdo by uměl lépe na vše odpovědět, než přímý účastník této expedice, Jirka Janovský. Jeho dopovědi byly vtipné, výstižné a hlavně velmi obsáhlé a přesné. A kdyby to šlo, povídání by nebralo konce.

Děkujeme Trampskému senior klubu Praha za hezké odpoledne a těšíme se na další společné akce.