V úterý 4. 10. 2011 se v Týnské 17 opakovala tolik oblíbená akce – návštěva studentů druhého ročníku oboru Oční optik z Vyšší odborné školy zdravotní na Alšově nábřeží pod vedením své vyučující, Mgr. Daniely Říhové.

Studenti seniorům nejprve vysvětlili, jak mají se svými brýlemi zacházet, aby nedocházelo k jejich poškrábání, pokřivení nebo roztažení do šířky. Senioři se také dozvěděli jakým způsobem, a jak často, by měli brýle čistit.

Tyto rady se u seniorů setkali s velkým ohlasem, protože, jak si studentům postěžovali, ani lékař ani optik jim nikdy podobné rady nedávají. Pro studenty to je velké ponaučení, na co by se v budoucnu při své praxi měli zaměřit a jak, se svými budoucími zákazníky, musí komunikovat. Jako první krok na této cestě osvěty, se rozhodli že, v rámci své školní práce na počítačích, připraví pro seniory příručku.

Po části osvětové následovala část praktická. Studenti prohlédli seniorům jejich brýle, vysvětlili, jak došlo k závadám a pak se pustili do práce. Všechny brýle, které si senioři přinesli, srovnali, utáhli šroubky a nakonec brýle vyčistili v ultrazvukové lázni.

Tyto návštěvy jsou vždy velmi vítané a oboustranně prospěšné. Všem studentům, vyučujícím a organizátorům akce děkujeme a těšíme se, že podobné společné akce budou opakovat.