Od posledního lednového dne mohou senioři z Prahy 1 využívat novou službu Střediska sociálních služeb Praha 1, jehož zřizovatelem je první městská část. V Domě s pečovatelskou službou U Zlaté studně pro ně totiž vznikla relaxační místnost s přímořským mikroklimatem pro odpočinek a relaxaci.

„Jedna moudrost nám říká, že když něco nemůžeme změnit, máme se to naučit mít rádi. Vzpomněl jsem si na to v souvislosti se vznikem relaxační místnosti, kterou jsme vybudovali z bývalého skladu, jenž měl – stejně jako celý tento krásný a cenný dům – problémy s pronikající vlhkostí. No a vidíte: právě to protivné vlhko nám teď pomáhá v péči o naše seniory,“řekl starosta Prahy 1 Oldřich Lomecký.

Náklady na rekonstrukci a vybudování relaxační místnosti dosáhly výše 350 tisíc korun. „DPS U Zlaté studně byla vždy perlou mezi našimi zařízeními. Na druhou stranu sídlí ve starém historickém domě, v němž jsou jakékoliv stavební úpravy vždy složité. Nedovedu si ale představit, že bychom tento dům a jeho uživatele z řad našich starších spoluobčanů nehýčkali,“ komentoval starosta Lomecký.

Spolu s ním se slavnostního zahájení provozu relaxační místnosti zúčastnila i radní pro sociální oblast Šárka Chládková Táborská. „Děkuji všem, kteří přispěli ke zdárné rekonstrukci, a našim seniorům přeji, aby jim relaxační místnost dobře sloužila a aby prospívala jejich zdraví a pohodě,“ zdůraznila paní radní.

Zahájení se rovněž zúčastnili zástupci Regionální asociace poskytovatelů sociálních služeb (RAPSS).

Relaxační místnost s přímořským mikroklimatem pro odpočinek a relaxaci nabízí vždy najednou maximálně čtyři lůžka a tato služba je pro seniory z Prahy 1 bezplatná.

K dispozici je od pondělí do čtvrtka, vždy od 9 do 15 hodin, a v pátek od 9 do 14 hodin. Jedna relaxace trvá 45 minut a je třeba se na ni předem TELEFONICKY OBJEDNAT na tel. č. 257 532 934.

Nová služba tak rozšiřuje portfolio volnočasových aktivit Střediska sociálních služeb Praha 1, které obsahuje umělecké a pohybové kroužky, vzdělávání, besedy, společenské akce, výlety, turistické výpravy a nově také relaxaci unaveného těla i duše.