Dům s pečovatelskou službou v Týnské ulici hostil v pátek velkou slavnost. A není také divu, když celkem sedmdesát seniorek a seniorů z Městské části Praha 1 úspěšně absolvovalo kurz s názvem „Základy výuky obsluhy osobního počítače pro seniory“. A to je, uznejte, důvod k oslavě, radosti i pořádné gratulaci.

„Počítačové dovednosti jsou neoddiskutovatelnou součástí našich životů a my všichni, tedy všechny generace, se s tím musíme vyrovnat. Proto pořádáme bezplatné výukové kurzy pro seniory a proto máme radost z jejich velkého zájmu,“ vysvětlil starosta Prahy 1 Oldřich Lomecký, který zároveň s úsměvem ocenil, že pomyslná vysvědčení nesou samé jedničky a že nikdo nespadl do kategorie „repetentů“.

„Můžeme tedy všem s klidným svědomím popřát krásné prázdniny,“ dodal pan starosta, který má sociální problematiku, tedy i seniory, ve své kompetenci. Ocenil také práci Střediska sociálních služeb Praha 1, které pro potřeby seniorů a dalších zdravotně a sociálně znevýhodněných osob první městská část zřizuje a které kurzy a bezpočet dalších aktivit organizuje. „Chci pak zejména poděkovat jeho paní ředitelce Heleně Čelišové, jež vše dělá s obrovským nasazením a entuziasmem, bez nichž by to nešlo,“ vyzdvihl Oldřich Lomecký.

Helena Čelišová pak v reakci ocenila podporu od starosty a radnice, včetně sociální komise, díky které lze organizovat kurzy, kroužky, výlety, výstavy, kulturní akce a další a další volnočasové a vzdělávací aktivity. K jejím slovům se připojil i lektor Petr Dáňa, který spolu s kolegyní Evou Sochorovou kurzy vyučuje. „Letos jsme dostali nové počítače, a to nám moc pomohlo. Moc a moc děkujeme. Je to super!“ prohlásil emotivně Petr Dáňa.

Zatímco on má na starost skupinové kurzy v Týnské, paní Sochorová zajišťuje individuální výuku v Tomášské ulici. Oba si zaslouženě vyslechli slova chvály. Za sociální komisi radnice pak všem přišel poblahopřát a poděkovat její člen Jozef Helmeczy.