Sedmdesát seniorů z Prahy 1 absolvovalo další ročník kurzů obsluhy osobních počítačů, které jsou určeny úplným začátečníkům i těm už pokročilejším. Kurzy jsou skupinové i individuální a probíhají v zařízeních Střediska sociálních služeb Praha 1 v Tomášské a Týnské ulici. Středisko je zřizováno Městskou částí Praha 1.

„Kurzy obsluhy osobních počítačů pořádáme pro naše seniory už dlouhodobě a jsou naším příspěvkem nejen k IT vzdělanosti našich starších spoluobčanů, ale i k jejich bezpečnosti,“ vysvětlil starosta Prahy 1 Oldřich Lomecký, který úspěšným absolventům kurzů vedených lektory Evou Sochorovou, Kateřinou Brouk a Petrem Dáňou předal zasloužená osvědčení.

„Do kurzů chodí začátečníci i zkušenější uživatelé. Ti druzí už mnohdy přicházejí s konkrétními problémy a navíc vybavení i tablety a chytrými telefony,“ upozornily lektorka Kateřina Brouk a Karolína Schwarzová, koordinátorka volnočasových aktivit a programů klubů seniorů Střediska sociálních služeb Praha 1.

Karolína Schwarzová také upozornila všechny zájemce a jejich blízké, že do kurzů pro příští „školní rok“ je dobré přihlásit se co nejdříve. Do skupinových nejlépe nyní během prázdnin, do individuálních pak kdykoliv.

„Kurzy jsou pro naše seniory samozřejmě bezplatné a já je všem doporučuji,“ zdůraznil starosta Oldřich Lomecký, podle kterého je znalost práce s počítači důležitým předpokladem pro rozšiřování našeho poznání světa, komunikaci s ním i pro komunikaci s úřady a dalšími institucemi.

„Jsem moc rád, že je o naše kurzy velký zájem a že přispívají k důležité IT vzdělanosti našich seniorů, kteří už s moderními technologiemi dokážou pracovat opravdu s přehledem,“ uzavřel Oldřich Lomecký.