Už podevatenácté uspořádal seniorský recitační klub Týnka, zřizovaný Střediskem sociálních služeb Praha 1, poetické odpoledne ve Viole, tentokrát pod názvem Básně bez ladu a skladu. Autorem, jehož verše recitovaly Marie Holubová, Luciana Klobušovská, Karla Drahokoupilová, Miloslava Veidenthalerová, Jarmila Šonková, Danuše Kovandová a Dagmar Hyklová, byl Vlastimil Shaana Šantroch.

„Název v pořadí už devatenáctého poetického odpoledne byl zvolen proto, že mi jednotlivé básně takto postupně od autora přicházely,“ vysvětlila s úsměvem vedoucí Týnky Dagmar Hyklová, jež nakonec spolu se svými kolegyněmi připravila k recitaci například básně Modlitba, Sokrates, Cesta, Ztráty a nálezy, Andante dolce, Bludička či Jinovatky.

O hudební doprovod se postarala Jitka Sochová a komponovaného pořadu ve Viole se zúčastnil i samotný básník, který vysvětlil, jak přišel ke své přezdívce. „V roce 1980 měl premiéru vynikající televizní film Nezralé maliny s postavou nerudného důchodce Šantrocha alias Šány v podání Miloše Nedbala a od té doby mně a tátovi nikdo jinak neřekl,“ popsal Vlastimil Šantroch, který také založil známou Veršotepárnu. „Vymyslel jsem ji, abych podpořil poezii, aby ji lidé více četli i psali,“ uvedl.

 

Fotogalerii najdete zde