Adventní období není naštěstí spojené jen s nakupováním, ale také – a snad zejména – s příjemnými chvílemi, se setkáváním s přáteli a okamžiky naplněnými svátečností. Taková atmosféra panovala v Bytovém domě s pečovatelskou službou v Benediktské, kde se v pondělí 10. prosince konala vánoční besídka.

Svátečně prostřené stoly s cukrovím, vánočkou a ovocem, které doplňoval nezbytný vánoční stromek, přivítaly spolu s personálem obyvatele domů v Benediktské a Dlouhé. Přivítaly je ale rovněž koordinátorka pečovatelské služby Hana Haučnerová a ředitelka Střediska sociálních služeb Praha 1 Helena Čelišová, která přítomným tlumočila pozdravy od starosty Oldřicha Lomeckého a připomněla podporu ze strany Městské části Praha 1, jež umožňuje realizaci řady zajímavých a ojedinělých aktivit pro naše seniory.

„Ráda bych vám všem popřála do příštího roku hodně zdraví,“ řekla mimo jiné paní ředitelka a odpovědí jí bylo sympatické: „My vám taky!“
„Užívejte si život ve společnosti svých blízkých a přátel, protože nebýt sám je velký dar i radost,“ uzavřela svoji promluvu Helena Čelišová.

Jak také informovala, senioři Prahy 1 se mohou těšit na Ples seniorů, který se uskuteční v neděli 24. února na Žofíně. Zájemci se také mohou od ledna hlásit na letní tábor pro seniory, který se uskuteční ve dvou týdenních turnusech v posledních čtrnácti červnových dnech.

A pak už byl prostor pro povídání, sdělování zážitků i přání. U jednoho ze stolů se tak například rozproudila živá a velmi zajímavá debata o včelaření. Příjemné povídání přerušila vítaná návštěva dětí z nedaleké mateřské školy v Masné ulici, které pro babičky a dědečky připravily nádherný dárek – program s koledami a básničkami.

Pásli ovce Valaši…
Půjdem spolu do Betléma…
Na Vánoce dlouhé noce…
Štědrej večer nastal…
Nesem vám noviny…

Krásné Vánoce všem obyvatelům a pracovníkům domů s pečovatelskou službou, pěkné svátky všem.