Jen pár kroků od Národního divadla, v Pštrossově ulici, sídlí od roku 2001 dům s pečovatelskou službou, o který se, stejně jako o ostatní DPS, stará Středisko sociálních služeb Praha 1. A stejně jako v ostatních domech i tady jeho vedení připravilo pro obyvatele milou vánoční besídku.

„Vánoční besídky v našich domech s pečovatelskou službou jsou vždy moc příjemným a zároveň důležitým mezigeneračním setkáním a stejně tomu je i v ´Pštrossovce´,“ popsala ředitelka Střediska sociálních služeb Helena Čelišová.

A celý dům v Pštrossově 18 se na Vánoce i vánoční besídku náležitě připravil a už od vchodu je krásně vánočně vyzdobený, a to včetně vánočního stromku ve výtahu. ???? Pečovatelky se zase na besídku převlékly do andělského. Měnit se v anděly však nemusely, protože jak vám obyvatelé domu potvrdí, jsou jimi po celý rok.

Přijaly ovšem i úlohy v programu a s koledami doslova rozezpívaly celou společenskou místnost, kde se všichni přítomní stali členy jednoho velkého pěveckého sboru. Zasloužený úspěch ale měli i skvělí mladí muzikanti ze ZUŠ U Půjčovny, kteří úžasným způsobem „vystřihli“ celou řadu vánočních písní a koled. A nechybělo ani oblíbené vystoupení seniora a kouzelníka pana Petránka.

Radost pak všem udělaly hezké drobné dárky od čerstvého radního Prahy 1 pro kulturu, spolkovou činnost a volnočasové aktivity seniorů Petra Burgra. „Moc děkuji zaměstnancům, kteří se o obyvatele domu starají a kteří připravili tento pěkný program. Moc také děkuji všem, kteří se do programu zapojili, zejména pak muzikantům a jejich pedagogům ze ZUŠ U Půjčovny, kteří udělali moc dobrou a přínosnou věc,“ ocenil Petr Burgr, který také všem popřál krásné vánoční svátky a vše nejlepší v novém roce 2019.

A my se k jeho přání velmi rádi přidáváme a při nějaké další akci v Pštrossovce se těšíme na shledanou.

Fotogalerii najdete zde