Předvánoční čas dorazil i do našich domů s pečovatelskou službou, které se oblékly do svátečního a voní cukrovím a vánočkami. A protože k adventu patří i koledy a vánoční písničky, pořádá Středisko sociálních služeb Praha 1 pro své klienty a obyvatele domů vánoční besídky. A k velké radosti všech pak na nich vystupují šikovné děti z mateřských a základních škol. Na společné besídce pro obyvatele BDPS Benediktská a DPS Dlouhá zazpívaly děti z mateřinky v Masné.

„Vánoční besídky pro naše seniory jsou krásnou tradicí, která obohacuje ty dříve i ty teprve nedávno narozené, a já jsem moc rád přijal pozvání, abych si kousek ze zdejší pěkné atmosféry také užil a abych obyvatelům domů a jejich pracovnicím popřál klidný advent a krásné vánoční svátky,“ uvedl radní Prahy 1 Petr Burgr, který má ve své gesci kulturu, spolkovou činnost a problematiku seniorů a který si pro všechny připravil malé dárky.

Na všechny také čekaly svátečně prostřené stoly s vánočkami, chlebíčky a cukrovím, voněla káva, víno a čaj a spolu s dětmi nadšeně zpívala celá vyzdobená jídelna v Benediktské. „Vánoční besídky se postupně konají ve všech našich domech s pečovatelskou službou a všichni se na ně vždy moc těšíme. A těšíme se i na tradiční štědrodenní oběd, který pro osamoceně žijící seniory z Prahy 1 pořádáme každé Vánoce v Malostranské besedě,“ vysvětlila ředitelka Střediska sociálních služeb Praha 1 Helena Čelišová.

Přejeme krásné svátky vám všem!

 

Fotogalerii najdete zde